Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за дебитомер

Здравейте Колеги,

Понеже ме е помачкало едно отчаяние, че колицата не върви ама хич студена и основния заподозрян е дебитомера, се обръщам към всички със следния зов за ПОМОЩ:

Има ли някой Бош дебитомер No: 280217102 или какъвто там е оригиналния на Бош за 1.4ТС '98год.

Упражнението ще бъде - слагаме го на моята: сядаме да пием кафе, бира или каквото там и след 2 часа като истине качваме се за едно кръгче - ако тръгне и не прави опити за яде асфалт с муцуна пишем опита за успешен.

Писна ми да ръчкам пари по тая кола и все да не е доволна госпожицата, та ми се иска да знам ако се навия да се разделя с 600+ лв ще има ли смисъл.

Благодаря предварително за съдействието.
    Alfa Romeo 146 TS 1.4 '98 + ГИ Stefanelli

Дебитомера е последното нещо което аз бих сменил моята прави същите неща...много се е говорило по въпроса но първо си виж дросела...Незнам защо всички винаги свързват с дебитомер моя си е оригинален и не вярвам той да е виновен "за похапването на асфалта като е студена или поне това се обсъждаше на последната среща
    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
    Nissan Qashqai 2,0 140hp
    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Колега и моята е 1.4 тс 98 и сигуно е със същия ама за съжаление не съм от София иначе с удоволствие бих помогнал.Нека колегите от столицата да се притекат на помощ.И защо не пробваш първо с диагностика.
      sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Моята така правише преди да и сменя свещите.А сега с новите нямам проблеми.Сyтрин я изчаквам около минута две и тогава тръгвам и колата си върви нормално без да забива носа в асвалта.
        Last edited by junior; d.m.y г., 00:07.
        sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

При мен беше от ламбдата...
          Извода е, че от повечето проблеми се получава тоя ефект
          Диагностика...
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
            При мен беше от ламбдата...
            Извода е, че от повечето проблеми се получава тоя ефект
            Диагностика...
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Диагностика минава и е ОК - няма грешки. Дросел чистен, дюзи чистени, свещи денсо, сменени кабели и ред други интервенции и пак е същия ху.....

Просто студена не може да тръгне и това е, голяма забава става сутрин 6-7 мин да загрее, та да прехвърли на газ та да сме в движение

Comment

дебитомера се лови на диагностика.
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                  дебитомера се лови на диагностика.
                  Не винаги.
                  А може и с газта да има проблеми. На един приятел така му забиваше муцуна на газ и се оказа някакво уплътнение.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ами аз имах такъв проблем и след смяната на дебитомера се оправи, а и колата върви много по-добре. Лятото диагностиката НЕ откри проблем с дебитомера, а сега виждам, че и тогава не е вървяла както сега, макар и да нямах този проблем при студена кола. Та дебитомера ми е на 2 седмици. За съжаление съм страшно зает, но все пак може да пробваме да измислим нещо.
                    Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Не винаги.
                      А може и с газта да има проблеми. На един приятел така му забиваше муцуна на газ и се оказа някакво уплътнение.
                      Мда за дебитомера. И не е от газта правеше го и преди да сложа газовата.

Първоначално публикувано от VladoH Покажи съобщение
                      За съжаление съм страшно зает, но все пак може да пробваме да измислим нещо.
                      Евала колега. Ако намериш време пиши пък после ще видим какво можем да направим на маса

Comment

колега да ти кажа този експеримент който си решил да направиш няма да стане защото след смяната на дебитомера колата трябва да мине на диагностика за да се изчистят грешките от комютара .
                        Ако не ти проблем мини на компютъна диагностика и на преглед на двигателя (проверка на центровка)
                        ALFA ROMEO 145 1.4 16V

Comment

Първоначално публикувано от alex8805 Покажи съобщение
                          колега да ти кажа този експеримент който си решил да направиш няма да стане защото след смяната на дебитомера колата трябва да мине на диагностика за да се изчистят грешките от комютара .
                          Ако не ти проблем мини на компютъна диагностика и на преглед на двигателя (проверка на центровка)
                          Дебитомера си го чисти сама ,а иначе е хубаво да се занулят и самоадаптират параметрите.
                          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Working...
                          X